Title

Új magyar fejlesztés: Fába, raklapba rejthető GPS nyomkövető

Egyéb

<p>osszefoglalo</p>

Új magyar fejlesztés: Fába, raklapba rejthető GPS nyomkövető

A Flexcom Kommunikációs Kft. új fejlesztéseivel, az FP1210 és FP1410 GPS nyomkövető készülékekkel olyan termékek és eszközök lopás elleni védelme és nyomkövetése is biztosítható, amelyre eddig nem volt lehetőség. Ezekkel a raklapokba és rönkfákba rejthető GPS eszközökkel megvédhetők például a raklapokon tárolt anyagok, eszközök és áruk.

FP1210-fp1410-raklap-gps-raklapon

Mire használható az FP1210 és FP1410 GPS Nyomkövető?

A két GPS nyomkövető olyan termékek, illetve eszközök nyomkövetését tudja biztosítani, amelyekre technikai adottságaik és méretük miatt nem lehet GPS nyomkövető készüléket szerelni.

A készülékeket úgy alakítottuk ki, hogy könnyen és észrevétlenül elrejthetők legyenek faanyagokban, farönkökben vagy a szabványos EUR raklapokban (lyukfúróval lehet kialakítani számukra a helyet az anyag belsejében). Ezután a készülék folyamatos jelzéseivel lehetővé teszi aktuális helyzetének és mozgásának valós idejű követését, bárhol legyen is épp a világon. Az FP1210 és FP1410 GPS készülékek digitális kerítés és elmozdulás riasztás funkciókkal is rendelkeznek, így a raktárak, telephelyek, építési területek biztonsági szolgálatainak munkáját is segíthetik. Ez utóbbiak segítségével a lopások gyorsan észlelhetők, megakadályozhatók.

Néhány terület, ahol az új fejlesztések hasznosíthatók:

Építőipar

Az építőiparban jelentősek a vagyonvédelmi kockázatok: az építési területeken nem ritkák a csoportos, szervezett lopások sem, melyek különösen nagy kárt okozhatnak a raklapokra csomagolt anyagok, eszközök tömeges eltulajdonításáról.

Logisztika

A logisztika területén a készülékek segítségével lehetővé válik az áruk mozgásának nyomon követése, a termelés és a logisztika összehangolása, illetve gördülékenyebbé válik a szervezés és az adminisztráció.

Belső ellenőrzés

Mind a magán, mind pedig a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollját segítheti ez az eszköz. A köztulajdonban álló cégek esetében az általuk kezelt nemzeti vagyon és a felhasznált közpénzek miatt törvény írja elő a belső ellenőrzés meglétét 100 fő foglalkoztatott létszám és 1.2 milliárdos árbevétel felett. Az FP1210 és FP1410 GPS készülékek lehetővé teszik a áru mozgásának nyomon követését, és az esetleges belső lopások kiszűrését.

Erdészet

Az erdőgazdaságok a kivágott fákat gyakran több hónapig is az erdőben tárolják  - a tolvajok pedig ezt az időszakot használják ki. Az új fejlesztéssel megelőzhető a falopás, mivel a több hónapos készenléti idővel rendelkező GPS készülékek egyszerűen elrejthetők a kivágott fatörzsekbe. Ha az így "preparált" és a többi közé helyezett rönköket megmozdítják, a benne rejtőző készülék riasztást küld a tulajdonos mobiltelefonjára. Ha a lopás azonnali megakadályozására nincs lehetőség, a nyomkövető készülék további folyamatos jelzései alapján a tolvajok mindenkori pozíciója, útvonala valós időben követhető.

FLEXCOM FP1210 dobozban

Hogyan működnek a GPS nyomkövetők?

A készülékekbe beépített GPS chip fogadja a műholdakról érkező jeleket, majd a világ bármely részén használható SIM-kártyánk segítségével továbbítja azokat a mobilszolgáltatók GSM hálózatán (2G vagy 4G) keresztül a Flexcom központi szerverére, amely feldolgozza és tárolja a beérkező adatokat. 

A nyomkövető készülék tulajdonosa internetes böngésző vagy mobiltelefonos alkalmazásunk segítségével hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, térképen megjelenítheti a készülék pozícióját, útvonalát. 

A riasztásokat SMS-ben, email-ben vagy azonnali telefonos értesítésként is kérheti.

A termék megtekintéséhez kattintson ide!