Title

Védelem a fatolvajok ellen

Egyéb

<p>erdesezt</p>

Védelem a fatolvajok ellen

A fatolvajok éves szinten több milliárd forint kárt okoznak az erdészeteknek. Kivágás után az erdőgazdaságok gyakran hónapokig az erdőben tárolják a farönköket - a tolvajok pedig ezt az időszakot használják ki. 

FLEXCOM Raklap nyomkövető és fakocka

Saját fejlesztésű GPS nyomkövető eszközünkkel megelőzhető a falopás!

Az utóbbi években a falopás valóságos üzletággá vált, az elkövetők skálája az alkalmi tolvajoktól a lopásra szakosodott bűnszervezetekig terjed. Az ellopott fát általában a feketepiacon értékesítik, vagy saját célra használják fel, építő- vagy fűtőanyagként. A falopás nagy anyagi kárt okoz az erdőgazdaságoknak, miközben az erdők hosszú távú fenntarthatóságát is veszélybe sodorja.

Mivel sok esetben jelentős értékről van szó, érdemes a sikeres lopásokat megakadályozó óvintézkedéseket tenni. Cégünk új fejlesztésével, az FP1210 és FP1410 GPS nyomkövető készülékekkel új szintre emelhető a falopás elleni védelem. 

Hogyan védhető meg a kitermelt fa az FP1210 és FP1410 GPS nyomkövetőkkel?

A készülékeket úgy alakítottuk ki, hogy a farönkök belsejében legyenek elhelyezhetők - így a tolvajok számára láthatatlanok. Ha az így "preparált" és a többi közé helyezett rönköt megmozdítják, a benne rejtőző készülék riasztást küld a tulajdonos mobiltelefonjára. Ha a lopás azonnali megakadályozására nincs lehetőség, a nyomkövető készülék további folyamatos jelzései alapján a tolvajok mindenkori pozíciója, útvonala valós időben követhető.

Hogyan működnek a GPS nyomkövetők?

A készülékekbe beépített GPS chip fogadja a műholdakról érkező jeleket, majd a világ bármely részén használható SIM-kártyánk segítségével továbbítja azokat a mobilszolgáltatók GSM hálózatán (2G vagy 4G) keresztül a Flexcom központi számítógépére, amely feldolgozza és tárolja a beérkező adatokat. 

A nyomkövető készülék tulajdonosa internetes böngésző vagy mobiltelefonos alkalmazásunk segítségével hozzáférhet ezekhez az adatokhoz, térképen megjelenítheti a készülék pozícióját, útvonalát. 

A riasztásokat SMS-ben, email-ben vagy azonnali telefonos értesítésként is kérheti.

További részletekért, bemutatók megtekintéséért kattintson ide és tekintse meg a termék adatlapját!